Desery
Czekoladowy suflet
Jak upiec:
Pudding chia z mango
Jak przygotować:
Składniki
- 1 szklanka mleka - 250 ml
- 4 płaskie łyżki nasion chia
- 150 g serka mascarpone
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 1 duże mango - 500 g
Przygotowanie:
Do miseczki wlej szklankę mleka krowiego i nasiona chia poczekaj aż napęcznieje. W osobnej miseczce
umieść 150 gramów serka mascarpone. Dodaj do niego dwie łyżeczki cukru waniliowego. Serek mascarpone
wymieszaj dokładnie z cukrem.Słodkie mascarpone z wanilią dodaj do napęczniałych nasion chia
z mlekiem i dobrze wymieszaj. Zmiksuj mango. Na dno pucharków rozłóż po równo cały pudding
chia z mascarpone. Na pudding wylej lub wyłóż ostrożnie pulpę z mango.
I gotowe smacznego !